sábado, 2 de junio de 2012

"De primats i d'humans" - TV3



"De primats i d'humans" (Emitido e1 1 de junio de 2012. Programa Millennium de TV3).

Reflexionem sobre l'evolució i les capacitats cognitives dels humans i dels primats i n'analitzem les semblances i les diferències.

Convidats:

Josep Call
Psicòleg comparatiu, especialitzat en l'estudi dels processos cognitius dels primats i l'evolució de la intel·ligència. Dirigeix el Centre de Primats de l'Institut Max Planck de Leipzig.

Marina Mosquera
Doctora en Prehistòria. Professora i investigadora de la Universitat Rovira i Virgili i de l'Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social de Tarragona. Estudia, entre altres coses, l'evolució de la cognició humana.

Rosa Garriga
Veterinària, per la UAB i màster en medicina salvatge per la Universitat de Londres. Té més de dotze anys d'experiència en la conservació dels primats. És consultora veterinària de fauna salvatge i treballa al Santuari de ximpanzés de Tacugama, a Sierra Leone.

Miquel Llorente
Doctor en Psicologia per la URLl (Universitat Ramon Llull). Responsable de la Unitat d'investigació i laboratori d'Etologia de la Fundació Mona. Investiga, entre altres coses, el comportament social dels primats.


Bibliografia recomanada:

- "El precio de la inteligencia". Jordi Agustí, Enric Bofill i Marina Mosquera (a la venda a partir del 7 de juny). Ed. Crítica

- "Un estiu a Tacugama". Pilar Garriga. Ed. Barcanova

- "Un estiu a Borneo". Pilar Garriga. Ed. Barcanova

- "L'home del bosc". Pilar Garriga. Ed. Barcanova

- "La consciència que crema". Eudald Carbonell. Ara llibres

- "Exploradores". José María Bermúdez de Castro (Ed. Debate)

No hay comentarios: