miércoles, 20 de febrero de 2013

Origins of alcohol consumption traced to ape ancestor

Eating fermented fruit off the ground may have paved way for ability to digest ethanol

... Chemist Steven Benner of the Foundation for Applied Molecular Evolution in Gainesville, Fla., reached that conclusion by “resurrecting” the alcohol-metabolizing enzymes of extinct primates. Benner and his colleagues estimated the enzymes’ genetic code, built the enzymes in the lab and then analyzed how they work to understand how they changed over time.

“It’s like a courtroom re-enactment,” said biochemist Romas Kazlauskas of the University of Minnesota in Minneapolis. Benner “can re-enact what happened in evolution.”

Benner proposed the idea February 15 at the annual meeting of the American Association for the Advancement of Science. [...] Science News

Actualización 23-02-13. Científicos descubren que el "gen del alcohol" se remonta a 10 millones de años
Un estudio al ADN indicaría que las personas pueden digerir alcohol gracias a una enzima que se desarrolló cuando nuestros primeros antepasados dejaron de vivir en los árboles.

... El químico Steven Benner, de la Fundación de Evolución Molecular Aplicada en Gaineville, Florida (Estados Unidos), llegó a esta conclusión luego de analizar la enzima metabolizadora de alcohol de primates extintos. Benner y sus colegas estimaron el código genético de las enzimas, lo reconstruyeron en el laboratorio y analizaron cómo funcionaría para entender su evolución en el tiempo...

1 comentario:

salaman.es dijo...

Actualización. Científicos descubren que el "gen del alcohol" se remonta a 10 millones de años.